OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2024. április 26., péntek 08:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 26., péntek (OS) - Takács Péter államtitkár elszólta magát a porosodó lélegeztetőgépekkel kapcsolatban

    A Népjóléti Bizottság április 16-i ülésén Takács Péter egészségügyi államtitkár elszólta magát a porosodó kínai lélegeztetőgépekkel kapcsolatban: állítása szerint a kormányzatnak kész terve van a 12.000 géppel.

A Népjóléti Bizottság elnökeként levelet írtam Takács Péternek, hogy egyértelmű tájékoztatást kérjek az ügyben. Megkérdeztem, hány darab lélegeztetőgépet és hová szállítottak el a raktárból, hogy milyen mértékben károsodtak az eltelt idő miatt, hogy mikor vizsgálták meg őket utoljára, és hogy mi a tervük a maradék gépekkel. Az egész ügy a korrupció melegágya, amelyet csak a kormányváltás számolhat fel. Hogy ne kelljen erre 2026-ig várni, ha Orbán június 9-én az EP- választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni.

Varga Zoltán,
A DK országgyűlési képviselője, a Népjóléti bizottság elnöke

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.