OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. április 30., kedd 12:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 30., kedd (OS) - Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk!

    Holnap lesz húsz éve annak, hogy a Magyar Köztársaság teljes jogú tagja lett az Európai Uniónak. Érvényes és eredményes népszavazás után, a résztvevők döntő többségének támogató szavazata nyomán, Medgyessy Péter miniszterelnök 2003. április 16-án, Athénban írta alá a csatlakozási okmányt, majd bő egy évvel később lett hazánk a közösség teljes jogú tagja.
Akkoriban az MSZP és a jelenlegi kormánypártok ugyanazt az álláspontot képviselték és egységesen buzdították a választókat az igen szavazatra. Az akkori parlamenti pártok egységesen ezt a véleményt képviselték, szinte teljes nemzeti konszenzus volt a kérdéssel kapcsolatosan.
Két évtized telt el a csatlakozás óta, napjainkra a mai kormánypártok ellenfélként, sőt, megnyilvánulásaikban sokszor ellenségként tekintenek az Európai Unióra.
Az elmúlt háromnegyed évtizedben elképesztő mennyiségű pénzt és energiát felhasználva, hirdetések és plakátok tízezreivel próbálták a társadalmat szembeállítani az unióval, ennek ellenére a választók 70 százaléka továbbra is támogatja az EU tagságot.  
Az uniós tagság jóval többről szól, mint a pénz, ez történelmi hagyományokból eredő nemzeti érdek, ott vagyunk, ahová tartozunk.

Dr. Hiller István országgyűlési képviselő, az MSZP választmányi elnöke, volt oktatási- és kultuszminiszter
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.