OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. április 30., kedd 14:01

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 30., kedd (OS) -

    A bírói szemlén – amelyre a nővérét be sem engedték, így nem tudott felszólalni az érdekében – szintén rutinszerűen elrendelték a további pszichiátriai kezelést.

Nővére szerint a férfi zárt osztályi kezelése előtt teljesen el tudta magát látni, tudott önállóan tusolni és borotválkozni, ott viszont annyira leszedálták, hogy már ülni is alig tudott. Összesen öt különböző fajta pszichiátriai szert kapott, köztük antipszichotikumokat is, amit rendszerint a súlyosan zavart, hallucináló pácienseknél alkalmaznak. Még csak két hete volt a zárt osztályon, amikor váratlanul hason fekve találták az ágyán: leállt a légzése és a keringése. Ekkor még sikeresen újra tudták éleszteni, és stabilizálták az állapotát, viszont az ezt követő hetekben már végig eszméletlen állapotban feküdt az intenzív osztályon.

Nővére kérésére átvitték egy másik kórház neurológiájára, ahol sajnos már hiába próbálkoztak bármilyen terápiával, nem tért többet magához, december 14-én végleg leállt a keringése és a légzése. Az elhunyt fiatal férfi nővére meggyőződése szerint nem sérülésének megfelelő kezelést kapott a zárt osztályon, ez vezethetett az állapotromlásához és a halálához. A nő rendőrségi feljelentést tett a történtek miatt, illetve felettes hatóságokhoz is tett bejelentéseket. A nyomozás és a vizsgálatok jelenleg is zajlanak.
    
     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.