OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 3., péntek 08:10

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 3., péntek (OS) - Tisztán élet címmel indít plakátkampányt az orvosi kamara a kórházi fertőzések visszaszorításáért

    A kórházi fertőzések megelőzésében nemcsak az egészségügyi személyzetnek, hanem a betegeknek és családtagjaiknak is döntő szerepe van – erre hívja fel a figyelmet Tisztán élet elnevezésű kézhigiénés világnapi* kampányában a Magyar Orvosi Kamara.

Több százmillió kórházban ápolt beteget érintenek az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések világszerte, amelyek túlnyomó többsége a kórokozókkal szennyezett kéz közvetítésével terjed. Azonban a megfelelő kézhigiénés gyakorlattal – amely akár 50 százalékkal is mérsékelheti a fertőzési rátát – és még néhány szabály betartásával az intézményekbe érkező látogatók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Magyarországon is kevesebb legyen a kórházi fertőzés.

Nyolc évvel ezelőtt az 1001 orvos hálapénz nélkül csoport emelte be a köztudatba, hogy a kórházi fertőzések problémája milyen jelentős Magyarországon. Azóta több civil egyesület is zászlajára tűzte a témát, és ma már egyre többet beszélünk a problémáról, amelynek kezelésére kormányzati szinten is tettek lépéseket.


     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.