OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 3., péntek 11:54

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 3., péntek (OS) - Csengjen fülünkben a déli harangszó

    Választások alkalmával sokszor érezzük, hogy lenne mit változtatni. Mi civilek, azonban nem feledkezhetünk meg arról, hogy nemcsak a kormánynak, hanem a jelen körülményekhez nekünk is közünk van. Az eredmények közösek, de a hibákon is együtt kell osztoznunk. Szemben kell néznünk a valósággal, az objektivitás szemüvegén keresztül. Valljuk be ez időnként nem is olyan könnyű.
Szirén hangon ciripelnek a politikus szirének. Nekünk viszont kötelező visszatekinteni az elmúlt évekre, számba venni a jót és rosszat.
2010-ben tudomásul vettük, hogy hibát-hibára halmozva nem lehet országot, sőt nemzetet vezetni. Kilyukadtunk a csődhelyzetnél. Elindultunk a valóságos rendszerváltoztatás útján.
A körülöttünk lévő világesemények nehezebbé tették sorsunkat, elég csak felidézni a természeti katasztrófákat, vagy akár a covid-járványt. Folyamatosan felfelé, hegyre kell másznunk, persze könnyebb lenne, ha síkfutás lenne a feladat.
Álltuk a sarat, újból felépítettük, élhetővé tettük környezetünket. Feledésbe nem merülhet, hogy a Gyurcsány-korszak megspékelve Bajnai Gordon-féle sötétben bujkálókkal pusztává tette gazdaságunkat. Megértük a rablóprivatizációt, tízezrek sodródtak devizaadósságokba, miközben az országrontó nagyképű kormányfők és díszes társaságuk saját népét ütötte-verte.

     Kiadó: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.