OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 5., vasárnap 08:23

A Magyar Békekör Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. május 5., vasárnap (OS) - Nem csak szólni kell a békéről, hanem tenni is kell érte!

    A magyar kormány következetes kiállása az ukrajnai béke mellett helyes politika, az Izrael melletti egyoldalú kiállása, a gázai népirtás feletti szemet hunyása viszont elítélendő – tartja a Magyar Békekör. A kettős mérce gyanút ébreszt a békés szándék, és a népek önrendelkezése melletti elköteleződés iránt. A NATO háborús lázban él, a világháború ördögét festi a falra. Mi örülünk, hogy ebben a helyzetben nem háborúpártiak irányítják hazánkat. Tessék a békepolitikát a Közel-Keletre is kiterjeszteni, elismerni a palesztin nép jogát! Nem először hívjuk fel a kormány figyelmét, hogy a szó nem helyettesítheti a tetteket. Nem elég kimondani, hogy nem akarunk háborúba keveredni Európában, hanem válaszolni is kell a kérdésre, hogy mit teszünk érte! Véleményünk szerint a kormány nem tesz meg minden tőle telhetőt a békéért! Odáig már eljutott ugyan, hogy kimondja: "nem ilyen lovat akartunk", amikor csatlakoztunk a NATO-hoz és az EU-hoz, de még nem adott választ arra, hogy milyent akar helyette. Pedig ez a válasz megkerülhetetlen! Hiszen ha háború tör ki a NATO s Oroszország között, Magyarország akkor sem maradhat ki belőle, ha szeretne! Mert NATO-tag vagyunk, és arra vállalkoztunk, hogy együtt fogunk fegyvert a többi szövetségessel. Kimaradni az esetleges háborúból csak úgy lehet, ha felfüggesztjük NATO-tagságunkat, és külön megállapodást kötünk Oroszországgal. Ehhez jogunk van, de a kormány nem élt vele, a szíve a NATO-hoz húz.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.