OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 6., hétfő 15:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. május 6., hétfő (OS) - Dobrev Klára: A magyarok munkája sem érhet kevesebbet, mint más európaiaké!

    A KSH friss kimutatása, miszerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében átlagosan 200 ezer forinttal alacsonyabb a fizetés, mint Budapesten, tökéletesen alátámasztja, amit az országjárásom alatt is sokan mondanak nekem, hogy vidéken még a budapesti fizetés is csak álom. Ez a magyar valóság. Ahogy az irányítószámunk eldönti, hogy milyen oktatásban, egészségügyi vagy szociális ellátásban részesülünk, úgy eldönti azt is, hogy milyenek a munkalehetőségeink és mekkora fizetésért dolgozunk. Pedig nem kellene így legyen, hiszen valamiben minden magyar egyformán osztozik: európai polgárok vagyunk. Budapesten is, Borsodban is és Szabolcsban is.

A szociáldemokraták és zöldek éppen azért akarnak erősebb Európát, hogy egyetlen magyar ember sorsáról se az döntsön, hogy mi az irányítószáma. Európai magyarok vagyunk, a mi munkánk sem ér kevesebbet, mint más európai polgároké, ezt pedig egy erős Európának garantálnia kell a fővárostól a legkisebb borsodi községig egyaránt. A DK-MSZP-Párbeszéd szerint nem kevesebb, hanem több Európára van szükség, hogy európai bérek járjanak végre nekünk, magyaroknak is. Ha elegen leszünk és kisebbségbe tudjuk szorítani Orbánt az EP-választáson, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni!

Dobrev Klára
A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője

Dobrev Klára sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.