OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 6., hétfő 18:14

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. május 6., hétfő (OS) - A 2011-ben indult Budapest100 a közösségek és a város fesztiválja, egy hétvége, ami közelebb hozza egymáshoz a városlakókat, szomszédokat, és különböző generációkat. Idén a ‘70-es évek változatos épített örökségét járja körbe, a hosszú hétvége alatt az érdeklődők közelebb kerülhetnek a korszak építészetéhez, amelyet feldolgozatlansága miatt kevesen ismernek és a történeti kontextusa és a korábbiaktól eltérő formanyelve miatt sokan távolságtartással figyelnek.

    2024-ben négynapos ünnep várja a látogatókat, akik a hétvége során részt vehetnek vezetett épületbejárásokon, interaktív közösségi és gyermekprogramokon, látogathatnak kiállítást vagy hallgathatnak koncertet, és ezúttal beszélgethetnek akár az épületek tervezőivel, első lakóival is.
Az ünnep nyitóeseménye egy villáminterjú-sorozat, ahol a ‘70-es évektől alkotó építészekkel, építészeti és műemléki szakemberekkel beszélgetnek a szervezők, majd a modern épületek felújításáról, jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetéssel zárul a nap. Ezt követően a pénteki sétanapon 11 séta keretében bejárható a város késő modern öröksége, és bemutatásra kerül Kovács Dániel, a Budapest100 - ‘70-es évek szakmai kurátorának “Szocreál és késő modern Budapest" című könyve.
A programok főként magyar nyelvűek, de a nemzetközi közönségre is gondoltak a szervezők. A fesztivál ingyenes, a programlista elérhető a Budapest100 honlapján, a nyomtatott programfüzeteket be lehet szerezni a város több pontján.
     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.