OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2024. május 6., hétfő 21:01

A Naiv Művészetek Házáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. május 6., hétfő (OS) -

    Vollein Ferenc lett minden idők legfiatalabb Balaton-díjasa

Vollein Ferenc lett 2024-ben a legfiatalabb, 25 éves Balaton-díjas, aki elismerését május 1-jén Keszthelyen, a Balatoni Évadnyitó Ünnepség keretein belül vehette át a két másik díjazottal.
Az ifjú művész szülővárosa Balatonfüred, a Balaton mellett él és alkot, amelyhez minden szempontból különleges kötelék fűzi.  

Máris  maradandót alkotott a balatoni és a kortárs magyar képzőművészet tekintetében. 2010 óta folyamatosan állít ki hazai és nemzetközi helyszíneken, különösen a Balaton-parti városokban és településeken. Az eddigi 62 önálló kiállításából 26 tárlatot rendezhetett különféle balatoni kiállítóhelyeken.

A balatoni festészet történetében számos innovatív elemet tudott felvonultatni a balatoni legendák megjelenítésével, az arany-ezüst kollázs-technika alkalmazásával és az egyedi színelméletével.
A Balaton-díj az egyik legjelentősebb szakmai, esetében képzőművészeti elismerés Magyarországon. A magyar képzőművészet történtében az első olyan, igazán naiv képzőművészeti stílusban és világlátásban alkotó festőművész, aki ilyen magas szintű elismerésben részesült.

Balaton-díjának értékét felértékeli, hogy eredményeit- a hivatalos magyar képzőművészeti intézményrendszertől, továbbá a különféle, államilag támogatott "hivatalos" szakmai képzőművészeti szervezetektől (pl. MAOE, MFT, FKSE) teljesen függetlenül érte el, hiszen egyik intézménynek és szervezetnek sem volt -és jelenleg sem- a tagja.
     Kiadó: Naiv Művészetek Házáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.