2024. április 26., péntek 11:34

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 26., péntek (OS) - A kormány agrárpolitikája megbukott

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a napokban egy 2030-ig szóló versenyképességi stratégiát mutatott be, amelyben a hat hazai gazdasági kulcságazat egyikeként az élelmiszeripart nevezi meg. Pedig a Matolcsy György által vezetett jegybank 2023-as versenyképességi jelentése szerint a magyar élelmiszeripar termelékenysége alapján a második legrosszabb az uniós országok közül, hazánk egyedül a bolgár élelmiszeripar termelékenységét előzi meg.
A kormány egyfajta kitörési pontként tekint erre a szektorra, de az élelmiszeripar mezőgazdaság nélkül nem képzelhető el. A kormány pedig csak látszatintézkedéseket hajt végre a mezőgazdaságban, ez a szektor óriási bajban van, és csak azért nem omlott még össze, mert volt tíz jó év, amikor egyes gazdák tudtak felhalmozni, és ezáltal vannak tartalékaik.

Kiadó: MSZP Országos Központ