OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2010. május 20., csütörtök 12:31

Gondnoksági reformot - most!
    Budapest, 2010. május 20., csütörtök (OS) - Civilek nyílt levele az elfogadott új polgári törvénykönyv gondoksági rendszer érintő szakaszainak életbelépéséért

    Civilek nyílt levele az elfogadott új polgári törvénykönyv gondoksági rendszer érintő szakaszainak életbelépéséért  Civil szervezetek sajnálatosnak tartják, hogy az Alkotmánybíróság döntése értelmében nem léphettek hatályba május 1-jén a nagykorú személyek döntéshozatalát segítő jogintézményekről szóló új szabályok, amelyek az országgyűlés által elfogadott új Polgári Törvénykönyvben szerepelnek. Az AB döntésével bizonytalanná vált a jelenleg mintegy 60-80 ezer gondnokság alatt álló, fogyatékossággal és mentális zavarokkal élő személyt érintő reform tényleges megvalósulása.   Civil szervezetek ezért nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz, Navracsics Tibor leendő közigazgatási és igazságügyi miniszterhez, Réthelyi István leendő nemzeti erőforrás miniszterhez, valamint az MSZP és az LMP frakciók vezetőjéhez. A levél aláírói arra kérik őket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő személyek társadalmi integrálódását nem megfelelően szolgáló és elavult gondnoksági rendszer helyett az új Polgári Törvénykönyvben foglalt szabályok lépjenek hatályba.   Az aktivpolgar.net oldalon nézze meg videónkat, s kérjük, küldjön Ön is levelet a leendő minisztereknek, ha egyetért a célkitűzéseinkkel!   Kérjük, a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy a nyilvánosság az ügyről tudomást szerezhessen.  Az üggyel kapcsolatos kérdése esetén kérjük, hívja Kapronczay Stefániát (TASZ) a 0670 3100771-es telefonszámon, vagy Kovács Melindát (ÉFOÉSZ) a 0630 8283744-es telefonszámon, vagy Petri Gábort (AOSZ) a 0613541073-as telefonszámon.
    Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.