OS Országos Sajtószolgálat
2020. április 9. csütörtök
Ismertető


2010. augusztus 11., szerda 10:42

Schiffer András nyílt levele Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak
    Budapest, 2010. augusztus 11., szerda (OS) -

    Tisztelt Miniszterelnök Úr!


A sukorói kaszinóberuházás ügye az elmúlt egy évben egyszerre vált a banánköztársasági mutyi-kormányzás, valamint a multinacionális befektetőket egyoldalúan kedvezményező, természeti örökségünket feláldozó fejlesztéspolitika szinonimájává.

Ez a botrány nem jöhetett volna létre, ha 2006-ban az MSZP - az Ön pártjával egyetértésben - nem alkotja meg azt a kiemelt beruházási törvényt, amely megengedhetetlen korrupciós nyomás alá helyezte a Köztársaság mindenkori kormányát.

Tavaly megtudtuk, hogy 2008 tavaszán miről tárgyalt a sukorói King’s City-beruházásban érdekelt befektetői csoport Gyurcsány Ferenccel. Az LMP részben ennek alapján tett feljelentést múlt év őszén a korábbi kormányfő ellen. Tegnap megdöbbenve olvastuk, hogy jóval a botrány kipattanása után, idén januárban Ön is fogadta a 2008 májusában még Gyurcsány Ferencnél lobbizó befektetőt.

Arra kérem Miniszterelnök Urat, hogy haladéktalanul tárja a nyilvánosság - és nem utolsósorban: a Velencei-tó megóvásáért hosszú ideje küzdő állampolgári közösségek – elé a Lauder úrral folytatott tárgyalása tartalmát!

Kérem továbbá, hogy támogassa a kiemelt beruházási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló –Jávor Benedek képviselőtársammal együtt előterjesztett – T/678. számú törvényjavaslatunkat! Az LMP komolyan veszi az oligarchák elleni fellépést: minket nem az nyugtat meg, ha a régieket narancs-oligarchák váltják, hanem ha megszabadítjuk a magyar demokráciát az oligarchák befolyásától.


Budapest, 2010. augusztus 11.


Üdvözlettel:

dr. Schiffer András
frakcióvezető (LMP)

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.