OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. szeptember 18., csütörtök 14:26

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 18., csütörtök (OS) -

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium üdvözli az EU-Ukrajna Társulási Megállapodás ukrajnai és EP-beli ratifikációját

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma üdvözli, hogy Ukrajna parlamentje, a Verhovna Rada, valamint az Európai Parlament 2014. szeptember 16-án azonos időben elsöprő többséggel ratifikálta az EU-Ukrajna Társulási Megállapodást és az annak részét képező Mély és Átfogó Szabadkereskedelmi Térségről szóló Megállapodást. A Petro Porosenko elnök által azonnal aláírt törvénnyel Ukrajna fontos lépést tett az Európai Unióval megvalósítandó politikai társulás és a sokrétű gazdasági és ágazati együttműködés felé.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium üdvözli e történelmi jelentőségű eseményt és ismételten megerősíti, hogy Magyarország következetesen támogatja Ukrajna európai integrációs törekvéseit és határozottan kiáll az EU és Ukrajna között kibontakozó értékközösség megteremtése mellett. A Társulási Megállapodásban a felek elkötelezték magukat a közös értékeken alapuló szoros és tartós kapcsolat mellett, ideértve a demokratikus elvek, a jogállamiság, a jó kormányzás, az emberi jogok és alapvető szabadságjogok – többek között a nemzeti kisebbségek jogainak – tiszteletben tartását.

Meggyőződésünk, hogy a Megállapodás alkalmazása lendületet ad majd Ukrajna és ezen belül a kárpátaljai magyarság érdekeit is szolgáló reformoknak.

    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.