OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. szeptember 20., szombat 15:50

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 20., szombat (OS) - A Fidesz tartsa tiszteletben az ombudsmani hivatalt! - A kétharmad már azokat az alkotmányos intézményeket sem tiszteli, amelyek vezetőiről saját maga hozott döntést. Hecckampány indult az ombudsmani hivatal ellen, aminek alapja egy tisztázatlan körülmények között a Magyar Nemzethez került belső levelezés.

    A Magyar Nemzetben megjelent cikk szerint az ombudsmani hivatal egyik munkatársa egyeztetett a TASZ-szal a tűcsereprogrammal kapcsolatos álláspont megjelenéséről. Alig néhány órával később Lázár János és Kocsis Máté is lemondásra szólította fel Székely Lászlót, arra hivatkozva, hogy kívülről irányítják az ombudsmani hivatalt.

Az LMP szerint az ügy újabb bizonyítéka annak, hogy a kormány még az egyébként saját maga által kinevezett személyek függetlenségét sem képes tiszteletben tartani, ráadásul az ombudsman elleni kampány a hivatal belső levelezésének kiszivárogtatására épül.

Az LMP szerint Lázár János ahelyett, hogy megmondja, mit tegyen az ombudsman, inkább számoljon el azzal, hogy az általa felügyelt KEHI miért nem tudta felderíteni sem az elmúlt, sem az azt megelőző négy év mindenki állalt ismert korrupciós ügyeit.

Schiffer András
az LMP társelnöke

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.