OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. szeptember 21., vasárnap 10:51

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. szeptember 21., vasárnap (OS) - Az MSZP képviselői nem hallgatják meg az alkotmánybíró-jelölteket

    Sulyok Tamásról életrajza alapján tudható, hogy közvetlen munkakapcsolatban állt Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. A tanszékén oktat, és vele közösen publikál. Bízunk benne, hogy mindez nem akadályozza majd meg abban, hogy legtöbb, a második Orbán-kormány hivatali ideje alatt beiktatott bírótársától eltérően a szakmai meggyőződése alapján döntsön, és hogy a szakmai becsülete felülkerekedjen a lojalitásán. Bízunk abban, hogy nem az igazságügyi miniszter informális kapcsolattartójaként, hanem a törvényben előírt módon végzi majd munkáját

Varga Zs. András az MSZP számára elfogadhatatlan. Polt Péter legfőbb ügyész általános helyetteseként közvetlen felelősséggel tartozik azért, hogy az ügyészség a Fidesz politikai érdekeinek szolgálatában jól átgondolt és időzített koncepciós eljárásokat folytatott és folytat ma is a kormány politikai ellenfeleivel szemben. Varga Zs. András Polt bizalmasaként mindig vele tartott, az Ombudsmani Hivataltól a Legfőbb Ügyészségig. E szemléletet és erkölcsi hozzáállást viszi tovább az Alkotmánybíróságra is.


Bárándy Gergely
a Törvényalkotási bizottság alelnöke
az Igazságügyi bizottság tagja

Teleki László
az Igazságügyi bizottság tagja

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.