OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2014. szeptember 24., szerda 14:23

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (OS) -

    A Nemzeti Emlékezet Bizottságának közleménye
Azokban az országokban, amelyek az egykori vasfüggöny mögött voltak kénytelenek majdnem fél évszázadot eltölteni, a kommunista jelképek a mai napig sebeket tépnek fel. Meggyilkoltak, megkínzottak, elhurcoltak, vagyonukból kisemmizett vagy az érvényesüléstől megalázó módon elzárt emberek jószerivel valamennyi családban akadnak. A diktatúra működtetői mindent megtettek azért, hogy a társadalmi emlékezet az elkövetett bűnök tekintetében elhalványuljon. Az önkényuralmi jelképek használata ezt a mai napig jelenlévő törekvést erősítené. Azt az üzenetet hordozná, hogy ami történt, az nem is volt olyan sötét, nem is volt olyan fojtogató. Éppen negyedszázada, 1989-ben a kommunista rendszer Közép-Európában összeomlott. Néhány éve az Európai Unió számos országában augusztus 23-án közösen emlékezünk meg a totális rendszerek összes európai áldozatáról. Nem kétséges, hogy a jövő útja csak ez lehet: az európai nemzetek közötti kölcsönös tiszteleten és egymás múltjának megértésén alapuló együttműködés.
Nemzeti Emlékezet Bizottsága
    Kiadó: Nemzeti Emlékezet Bizottsága

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.