OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. szeptember 30., kedd 18:30

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (OS) - Az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (a FIR) és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) elnöke megköszöni a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak a Budapestre tervezett náci kongresszus elleni betiltó intézkedését. 11 civil szervezet, közöttük a FIR és a MEASZ, még augusztus 15-én levelet írt Orbán Viktornak: parlamenti kétharmados többségével tiltsa be az október elejére, Budapestre tervezett fajvédő kongresszust. A nácizmus nem vélemény, hanem bűn, az emberiesség elleni bűntett!

    A FIR és a MEASZ elnöke megelégedéssel nyugtázza a magyar miniszterelnök határozott föllépését, amikor betiltatta a világ szemeteinek budapesti kongresszusát. Ugyanakkor megjegyzendő, a tiltás szükségszerű, de nem egyedüli formája a szélsőjobb elleni föllépésnek. A FIR és a MEASZ elnöke fölkéri miniszterelnök urat, hogy a szélsőjobb ellen, a náci eszmék terjedése ellen további elhatárolódásával, széleskörű nevelési-oktatási programmal, az antifasiszta értékek ápolásával vegyen részt a magyarországi humanista társadalmat erősítő munkában.

Hanti Vilmos a FIR és a MEASZ elnöke

    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.