OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. szeptember 30., kedd 19:15

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 30., kedd (OS) - Balog Zoltán a jordán miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

    
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere 2014. szeptember 30-án hivatalában fogadta Amin Mahmoudot, Jordánia miniszterelnök-helyettesét és felsőoktatásért felelős miniszterét. A kétoldalú tárgyaláson a felek Magyarország és Jordánia oktatási kapcsolatairól egyeztettek.

Balog Zoltán a tárgyaláson hangsúlyozta: nemzetközi összehasonlításban is jól szerepel Magyarország a hallgatói cserék vonatkozásában. A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban a vendég és a fogadó országok kölcsönös érdeke az aktivitás, hiszen a fiatalok nemzetközi tapasztalatcseréje a legjobb módja egymás kultúrái megismerésének.

A jordán miniszterelnök-helyettes köszönetét fejezte ki azért, hogy Magyarország a Stipendium Hungaricum program keretében fogadja a jordán hallgatókat. Elmondta, hogy az arab világ kapujaként Jordániának különösen fontos, hogy jó kapcsolatot tartson fent nyugati partnereivel, s ehhez az egyik legjobb eszköznek az oktatást tekinti.

Amin Mahmoud biztosította a magyar tárcavezetőt arról, hogy megduplázza a magyar hallgatók számára adható ösztöndíjas státuszokat Jordániában, s kifejezetten várják az orientalisztika és arab tanulmányok iránt érdeklődő magyar hallgatókat.

A találkozó során a tárcavezetők egyetértettek abban, hogy a hasonló programok és együttműködések lehetnek Kelet és Nyugat között a "megértés motorjai".

Budapest, 2014. szeptember 30.  

Emberi Erőforrások Minisztériuma    
Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.