OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 1., szerda 17:38

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2014. október 1., szerda (OS) - Segítség a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek

    A bankok elszámoltatásával párhuzamosan a kormány továbbra is segítséget nyújt a legnehezebb helyzetben lévő hiteleseknek. A meghosszabbított kilakoltatási moratórium és az árfolyamgát továbbra is védi a devizahiteleseket. Az ócsai lakópark és az Eszközkezelő ugyancsak családok ezreit mentette meg.

Az ócsai lakóparkban olyan családok kaptak lehetőséget az újrakezdésre, akik korábban már elveszítették otthonukat. Nyolcvan lakóházban több mint háromszázan élnek. A kormány a Nemzeti Eszközkezelőn keresztül azoknak a családoknak is segítséget nyújt, akiknek az eddigi intézkedések ellenére továbbra is nehézséget jelent jelzáloghitelük törlesztése. Idén augusztus végéig közel 22 600 ingatlant ajánlottak fel az Eszközkezelőnek, ezzel 102 ezer ember számára vált lehetővé, hogy méltányos bérleti díj ellenében továbbra is az otthonában maradjon.

Mindemellett újabb szakaszához ér a bankok elszámoltatása. A héten megkezdődtek a másodfokú tárgyalások a bankok kontra állam perekben. Egyre közeledik a nap, amikor a bankoknak el kell számolniuk a családokkal és vissza kell fizetniük a tisztességtelenül elvett összegeket. Az eddigi perekből egyértelműen látszik, hogy a családok állnak nyerésre. A következő jogalkotási lépés a fair bankokról szóló törvényjavaslat megalkotása.


Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2014. október 1.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.