OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. október 2., csütörtök 01:55

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2014. október 2., csütörtök (OS) - A KTI-t azok szüntetik meg, akik az elmaradt rendszerváltásra is végső zárópecsétet kívánnak ütni.

    Csendben múlt ki tegnap a rendszerváltás egyik szépreményű gyermeke, az Ángyán József által alapított gödöllői Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet, agrárértelmiségiek generációinak Alma Matere.
A politikai korrektségre utasított hallgatók ma gyertyagyújtásra gyűltek össze. Azzal, hogy a HÖK elfogadta a rektor utasítását a visszafogott vélemény-nyilvánításra, önként mondtak le az egyetem autonómiájáról. Elfogadták a hivatalos érvelést, hogy: "a KTI nem fog megszűnni, csak szerkezeti átalakuláson megy át ", hogy politikai bosszúként ki lehet nyírni egy köztiszteletben álló professzort. Ők és oktatóik ezzel elfogadták azt is, hogy a parasztságot le lehet törölni a Föld színéről. A Vidékstratégia víziója, a saját lábára álló vidék helyére a kapitalista tömegtermelés agrárbiznisze lép. Az ökológiai mintagazdaságok létrehozatala helyett Kishantost verték szét. A KTI kivégzése jeladás a hatalom részéről: bármit megcsinálhatunk veletek.
De üzenjük: még élünk néhányan, akik nem akarjuk, hogy így legyen. Akik ma a Vidék ellenében átálltak a Tőke oldalára,  szociális robbanás felé manőverezik az ország hajóját.
A felülről vezérelt társadalom-átalakítás ideje régen lejárt. A pártok ideje is.
Az országot egy újraszülető népmozgalom kell, hogy kezébe vegye. Minél később teszi, annál fájdalmasabb lesz.
Nekünk ezt üzeni a KTI halála.
Tisztesség és Emberség Szövetsége – Élőlánc Magyarországért
    Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.