OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. október 13., hétfő 11:11

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2014. október 13., hétfő (OS) - Liberálisok: A választóktól megkaptuk a zöld jelzést a pártépítéshez

    A Magyar Liberális Párt az önkormányzati választáson elért eredménnyel felkerült a politikai térképre. A főpolgármester-jelölt, Bodnár Zoltán eredménye bizonyítja, hogy van igény a tiszta, liberális politikára.

A Magyar Liberális Párt 310 önálló képviselőjelöltet, 5  vidéki és 11 fővárosi polgármesterjelöltet és Bodnár Zoltán személyében főpolgármester-jelöltet is állított az önkormányzati választásra. A párt támogatásával országosan 33 képviselői mandátumot sikerült megszerezni. Liberálisként képviselői helyhez jutott a XV. kerületben Vékás Sándor és Dr. Matlák Gábor, a XVIII. kerületben Popper Gábor, Fóton pedig Szabó Mihály. A párt önálló jelöltjeként jutott mandátumhoz a Baranya megyei Patapoklosin Egres László, Ignácz József pedig az MLP támogatásával lett Besence polgármestere.

Az MLP főpolgármester-jelöltjére tegnap csaknem 12500-an szavaztak. A baloldalon már jó ideje mutatkozó személyi és politikai deficit, valamint a Gyurcsány-Szigetvári tengely megtévesztő mahinációi is hozzájárultak ahhoz, hogy Bodnár Zoltán politikai előélet nélkül, rendkívül alapos szakmai tudással és felkészültséggel, közel 2 hónapos kampány után 2,1%-os szavazóbázist tudhasson magáénak. Elért eredménye zöld jelzést ad a pártépítéshez, melynek célja, hogy 2018-ra az MLP támogatottsága 5% fölé kerüljön és ezzel egy modern, európai, 21. századi liberális párt Magyarországon is megjelenjen.  

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.