OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 15., szerda 20:13

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. október 15., szerda (OS) - A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége egy - a devizaárfolyam változás és kockázatai tárgyú - tanulmányt tett közzé hivatalos weboldalán. A hivatkozott tanulmány a DÉSZ szakértőinek és tagjainak közel három éves tényfeltáró munkájának eredménye.

    Tényadatokon nyugszik, az MNB devizaárfolyam változás idősoros adatbázisa alapján végezett elemzésekkel és következtetésekkel. E tanulmányban rögzített tények és következtetések alapján a szerzők, illetve a szövetség arra a nézőpontra jutott, hogy a Bankszövetség az elmúlt tíz évben kommunikációjával félrevezette, mind a devizaadósokat, mint a társadalmat, az úgynevezett "devizahitelesek" dolgaiban. A devizaárfolyam változások és következményei messze nem úgy jelennek meg a valóságban, ahogy azt a Bankszövetség - tagjai nevében - kommunikálja. Ennek kapcsán a Devizaadósok Szövetsége elnöke, Tilk László Géza nyílt levelet tett közzé a szövetség hivatalos weboldalán, a www.devizaados.hu címen melyben Kovács Leventét a Bankszövetség főtitkárát szólítja meg - mint az ellenérdekű felek egy köre  érdek képviseletét - a devizaadós helyzettel kapcsolatos lényegi kérdésekben. A nyilvánosság előtt kezdeményez konstruktív vitát, a problémák megnyugtató rendezése érdekében. A nyílt levél a http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/690-beszeljuk-meg-nyilt-leve l-a-bankszovetseg-fotitkaranak-20141015-en címen olvasható.

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.