OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 18., szombat 10:40

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. október 18., szombat (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, huszonharmadik alkalommal rendezte meg október 16-17-én, Balatonkenesén a Katonanemzedékek Találkozóját.

A "Kézfogás a hon védelméért" jelszóval indult rendezvénysorozat 23. éve igazolja, hogy az ideológiai, életkori és sok más különbözőség mellett a haza szolgálata minden katonában közös erény, közös érték. Az ez évi találkozó mottója: "A béke megőrzése nem csak a világ, hanem minden egyes ember személyes felelőssége is".

A két napos találkozó első napján előadások hangzottak el az I. Világháború hazánkat érintő eseményeiről; az 1944. októberi magyar kiugrási kísérletről; és a Magyar Királyi Honvédség – "A világ igazai" címet kiérdemelt – embermentő katonáiról. A Marcali Bajtársi Dalárda nagyon szép katonadalai után filmvetítés következett az I. Világháborúról.

A második nap a BEOSZ Emlékpark felavatásával kezdődött. A Tábori Lelkészi Szolgálat által felszentelt egyházi jelek és kopjafák koszorúzását követően a program a Honvéd Vezérkar főnökének tájékoztatójával folytatódott, majd vezérkarfőnöki, összhaderőnemi parancsnoki és BEOSZ elismerések átadására került sor.

A rendezvény fővédnöke: Magyarország honvédelmi minisztere, védnöke: a Honvéd Vezérkar főnöke. A meghívottak között a Magyar Honvédség vezető állománya mellett szerepeltek a Ludovika Zászlóalj és az Altiszti Akadémia ifjú hallgatói és természetesen a Szövetség több mint 100 tagegyesületének képviselői.

    Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.