OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2014. október 19., vasárnap 16:28

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2014. október 19., vasárnap (OS) - A haza azoké is, akik nem szavaztak a Fideszre – reagálás a kormányfő beszédére

    Felhívjuk Orbán Viktor figyelmét, hogy a haza azé a hatmillió emberé is, aki nem szavazott a Fideszre. Azoké is, akik külföldre menekültek és menekülnek az itthoni szegénység elől. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nem csak a munkanélküliek kerülnek a nyomor közelébe, hanem azok is, akik dolgoznak, de nem keresnek többet havi 65 ezer forintnál.

Győzelmi jelentés helyett először is jó lett volna, ha Orbán Viktor mond valamit az egész kormányára a korrupció bélyegét sütő amerikai kitiltásokról. Orbán Viktornak ma is lehetősége lett volna rá, hogy tisztázza kormányát.

Azt is vártuk, hogy a kormányfő végre előáll a terveit tükröző jövő évi költségvetés részleteivel. Radikális minimálbér-emelést is bejelenthetett volna, méghozzá úgy, hogy nem növeli tovább a vállalkozások terheit. A rezsicsökkentés élelmiszerek körében való folytatását is bejelenthette volna.

Orbán Viktor győzelmi jelentései helyett Magyarországnak ilyen bejelentésekre lenne szüksége, ugyanis ma már legalább 3,5 millióan élnek a létminimum alatt, és több mint 600 ezer gyermek nélkülöz.

Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes
    
    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.