OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. október 19., vasárnap 16:34

Az Emmi Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2014. október 19., vasárnap (OS) - A fogyatékossággal élő emberek számíthatnak a kormányra

    A fogyatékossággal élő emberek számíthatnak a kormányra - mondta Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa vasárnap a Rehab Critical Mass rendezvényen. A kormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, amely az akadálymentesítést szolgálja, és amely közelebb hozza az embereket ahhoz, hogy teljes életet éljenek az élet minden területén.
A kormány a jövőben is fokozott figyelmet fordít az akadálymentesítésre és annak kötelezővé tételére. Nem pusztán az épületek és a közterek, hanem a közszolgáltatások hozzáférhetővé tétele is alapvető cél, ezért a 2014 és 2020 közötti időszakban további projektek indítását tervezzük az Új Széchenyi Terv keretében, hat milliárd forintos keretösszeggel.
A Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság a fogyatékosságügy területén a korábbinál intenzívebb párbeszédre törekszik a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, a működtetőkkel és az érintettek képviselőivel egyaránt. A szakpolitika szintjén is folyamatos egyeztetések lesznek annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők minél jobb szolgáltatásokat tudjanak elérni.

    Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.