2024. április 25. csütörtök

2014. október 19., vasárnap 16:34

Az Emmi Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2014. október 19., vasárnap (OS) - A fogyatékossággal élő emberek számíthatnak a kormányra

A fogyatékossággal élő emberek számíthatnak a kormányra - mondta Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa vasárnap a Rehab Critical Mass rendezvényen. A kormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, amely az akadálymentesítést szolgálja, és amely közelebb hozza az embereket ahhoz, hogy teljes életet éljenek az élet minden területén.
A kormány a jövőben is fokozott figyelmet fordít az akadálymentesítésre és annak kötelezővé tételére. Nem pusztán az épületek és a közterek, hanem a közszolgáltatások hozzáférhetővé tétele is alapvető cél, ezért a 2014 és 2020 közötti időszakban további projektek indítását tervezzük az Új Széchenyi Terv keretében, hat milliárd forintos keretösszeggel.
A Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság a fogyatékosságügy területén a korábbinál intenzívebb párbeszédre törekszik a szakmai szervezetekkel, a civil szervezetekkel, a működtetőkkel és az érintettek képviselőivel egyaránt. A szakpolitika szintjén is folyamatos egyeztetések lesznek annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élők minél jobb szolgáltatásokat tudjanak elérni.

Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság