OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. október 20., hétfő 15:54

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 20., hétfő (OS) -

    Az Orbán-kormány vízbázisvédelem helyett – egyfajta választási ajándékként – az illegálisan fúrt kutak legalizálására tett javaslatot, az árvízvédelmet pedig a saját vízstratégiájának is ellentmondva a tervszerű megelőzés helyett közmunkások bevetésével, utólagos katasztrófavédelmi beavatkozással látja megoldhatónak. A klímaváltozással kapcsolatos elkötelezettségéről pedig mindent elmond, hogy nagyjából a stadionokra szánt költségvetés egy százalékát fordítja a családok energiahatékonysági beruházásainak támogatására, a klímaváltozás hatásaihoz alkalmazkodni képes kisléptékű mezőgazdaságot pedig tönkretenni igyekszik.
Ha Áder Jánosnak ezekben a témákban mondanivalója van, azt javasoljuk, hogy elsőként a kormányt keresse meg. Alkotmányos feladatai elől viszont nem térhet ki: az ő felelőssége, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése fölött, és megtegye a megfelelő lépéseket, ha arról értesül, hogy az államhatalmat sűrűn átszövi a demokratikus kormányzást megkérdőjelező korrupció.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja,
az Együtt-PM szakpolitikusa

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.