2024. április 23. kedd

2014. október 20., hétfő 15:54

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 20., hétfő (OS) -

Az Orbán-kormány vízbázisvédelem helyett – egyfajta választási ajándékként – az illegálisan fúrt kutak legalizálására tett javaslatot, az árvízvédelmet pedig a saját vízstratégiájának is ellentmondva a tervszerű megelőzés helyett közmunkások bevetésével, utólagos katasztrófavédelmi beavatkozással látja megoldhatónak. A klímaváltozással kapcsolatos elkötelezettségéről pedig mindent elmond, hogy nagyjából a stadionokra szánt költségvetés egy százalékát fordítja a családok energiahatékonysági beruházásainak támogatására, a klímaváltozás hatásaihoz alkalmazkodni képes kisléptékű mezőgazdaságot pedig tönkretenni igyekszik.
Ha Áder Jánosnak ezekben a témákban mondanivalója van, azt javasoljuk, hogy elsőként a kormányt keresse meg. Alkotmányos feladatai elől viszont nem térhet ki: az ő felelőssége, hogy őrködjön az államszervezet demokratikus működése fölött, és megtegye a megfelelő lépéseket, ha arról értesül, hogy az államhatalmat sűrűn átszövi a demokratikus kormányzást megkérdőjelező korrupció.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja,
az Együtt-PM szakpolitikusa