OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 20., hétfő 17:16

A Rajk László Szakkollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. október 20., hétfő (OS) - Az European University College Association (EUCA) négy tagú Igazgatóságának (Board-jának) tagjává választották a Budapesti Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiumát. A szakkollégium a közép-kelet-európai régiót képviselheti Európa legnagyobb egyetemi kollégiumokat tömörítő szervezetében, amellyel lehetőséget kíván teremteni a régió szakkollégiumainak bevonására. A Rajk László Szakkollégium kifejezett célja ezen belül is a magyar szakkollégiumok csatlakozásának elősegítése, akiknek ezzel egyedülálló lehetősége kínálkozik nemzetközi kapcsolatok kialakítására.

    A European University College Association (EUCA) egy olyan nemzetközi hálózat, melynek célja kulturális és akadémiai cserekapcsolatok elősegítése európai diákok között, valamint az európai identitás erősítésének elősegítése programjain keresztül. Az EUCA-t 2008-ban Olaszország, Spanyolország, Lengyelország és az Egyesült Királyság legnagyobb egyetemeinek kollégiumai alapították, jelenleg 10 tagországgal rendelkezik.  Az EUCA szervezetéről bővebb információ a http://www.euca.eu/ címen érhető el.

A Rajk László Szakkollégium közel három éve tagja a szervezetnek. A magyarországi szakkollégiumok abban emelkednek ki a szervezet többi kollégiuma közül, hogy a diákok által demokratikusan megválasztott vezetőség dönt a szakkollégium működéséről, függetlenül az egyetemtől. Ilyen típusú intézmény a Rajkkal szoros kapcsolatban lévő kolozsvári Mikó Imre Szakkollégium is, amely tavaly csatlakozott az EUCA-hoz.
    
    Kiadó: Rajk László Szakkollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.