OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 21., kedd 09:24

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) -

    DK: Orbán szégyent hoz Magyarországra

Sajtóinformációk szerint a Community of Democracies nevű, demokratikusan működő országokat tömörítő európai szervezet eljárást kezdeményezett azért, hogy megkezdje Magyarország kizárását. A magyarul Demokráciák Közössége néven emlegetett szervezetbe történt belépésünk 2000-ben igazi büszkeség volt az akkor 10 éves magyar demokráciának. Mára azonban az Orbán-kormány intézkedései, teljes működése és módszerei vállalhatatlanná tették Magyarországot a demokráciákat tömörítő közösségben.

Orbán Viktor és a Fidesz világszinten hozott szégyent Magyarországra, amikor a liberális demokráciák jogállami eszköztárát lecserélte egy antidemokratikus, illiberálisnak nevezett, maffiamódszerekkel és mérhetetlen - kontinenseket is átívelő - korrupcióval működő, autokratikus uralkodásra. Orbán és a Fidesz európai értékeket tipró ámokfutásával nem csak a fent nevezett szervezet, hanem az Európai Parlament, több nemzetközi sajtóorgánum, valamint az amerikai elnök is foglalkozott már, ami kétségtelenül az újkori Magyarország történetének legszégyenteljesebb epizódja.

A Demokratikus Koalíció arra hivatott, hogy legyőzze az Orbáni önkényuralmat, a hűbérúri rendeleteket újra törvényekre cserélje és lemossa az országunkra tapadt illiberális gyalázatot. A DK figyelmeztet, ez a kizárás még "csak" szégyen Magyarország számára, azonban egy NATO vagy egy EU kizárás az újkori magyar történelem legnagyobb politikai kudarca lenne.

Gréczy Zsolt
szóvivő DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.