OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 21., kedd 17:53

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Reagálás Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mai nyilatkozatára az USA beutazási tiltólistájáról

    Varga Mihály tévedett, amikor ma azt nyilatkozta, hogy ha valakinek, akkor az amerikai félnek van információadási kötelezettsége a beutazási tiltólistáról. A nemzetgazdasági miniszternek tudnia kell, hogy az amerikai külügyminisztériumot törvény kötelezi arra, hogy tartsa titokban minden visszavont vízum ügyét. Az USA külügyminisztere betartja az ország törvényeit. Nem úgy a magyar kormány, amely képtelen arra, hogy a saját maga alkotta közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény passzusainak érvényt szerezzen. A köztisztviselői törvény hatálya alá tartozóknak ugyanis minden olyan eseményről tájékoztatniuk kell munkáltatójukat, amely kötelezettségük szempontjából lényeges. Márpedig a korrupció olyan vád, amely egy köztisztviselői esküvel összeegyeztethetetlen.

A kormánynak tehát nincs más dolga, mint betartatnia saját törvényét. Utasítania kell a kormány- és köztisztviselőket, hogy a törvény előírásának megfelelően tájékoztassák munkaadójukat, ha a beutazási tiltólistán szerepelnek korrupció gyanúja miatt.  A Magyar Liberális Párt elvárja, hogy az érintett személyek nyilvánosan vállalják magukat, vagy a kormány hozza nyilvánosságra kilétüket. Az érintett személyeket azonnal el kell távolítani a közigazgatásból, ha bűnösségük, korruptságuk igazolást nyer és meg kell indítani ellenük a büntetőjogi eljárást.
    
    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.