2024. március 29. péntek

2014. október 21., kedd 18:50

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Az 1956-os októberi forradalomra emlékeztek a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek és a gazdasági élet kiválóságainak nyújtott át elismeréseket Varga Mihály az 1956-os forradalom kitörésének ötvennyolcadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, ahol Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyai díjat tizenegyen, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenheten vehettek át.

A nemzetgazdasági miniszter ünnepi köszöntőjében kiemelte: 1956. október 23-án mi, magyarok bebizonyítottuk, hogy lelkierőben a legnagyobb nemzetek közé tartozunk. Kilátástalannak látszó harcunkkal is azt üzentük a világnak, hogy független nemzetként akarunk élni, sorsunkról magunk akarunk dönteni és nem engedünk semmilyen fenyegetésnek. Kitartunk emellett ma is, érkezzen a támadás belülről, vagy máshonnan, tetteinket továbbra is kizárólag a magyar értékek, a magyar emberek érdekei és Magyarország sikere vezérli - mondta. Hozzátette: most is eredménnyel fogunk járni, mert a magyarság nemcsak az idegen elnyomás ellen, de Magyarország sikeres jövőjéért is össze tud fogni. Ahogy volt erőnk ehhez 1848-ban és 1956-ban, ugyanúgy készek vagyunk rá ma is - zárta ünnepi beszédét Varga Mihály.
    A miniszter ezt követően kitüntetéseket adott át, Magyar Gazdaságért Díjat kilencen, Lónyai díjat tizenegyen, Miniszteri Elismerő Oklevelet pedig ötvenheten vehettek át.

Magyar Gazdaságért Díj kitüntetésben részesül:
    Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke,
    Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója,
    Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója,
    Fitos Zoltán, a Ganz Holding Zrt. elnöke és igazgatósági tagja,
    Kiss Tamás, a McHale Hungária Kft. ügyvezető igazgatója,
    Kovács István, a Kovács Kft. ügyvezetője,
    Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke,
    Somlyai Árpádné, Kunszöv Kft. ügyvezető igazgatója,
    Szajlai Csaba Péter, a Gazdasági Rádió, ECHO TV, Magyar Hírlap főmunkatársa, gazdasági újságíró.

Lónyai Díj kitüntetésben részesül:
    Csonka Gizella, a Nemzetgazdasági Minisztérium Költségvetési Összefoglaló Főosztályának főosztályvezető-helyettese,
    Henger Péter, Nemzetgazdasági Minisztérium Versenyképességi Főosztályának versenyképességi elemző referense,
    Hévei Rita, a Nemzetgazdasági Minisztérium Közigazgatási Államtitkári Titkárságának titkárságvezetője,
    Kiss Kornélia, a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénzügyi Szabályozási Főosztályának elemző közgazdásza,
    Dr. Kőrösmezei Csaba, a Nemzetgazdasági Minisztérium Közszolgáltatási, Közüzemi Költségvetési Főosztályának főosztályvezetője,
    Dr. Moskó Mónika, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás Szabályozási Főosztályának főosztályvezető-helyettese,
    Őri János, a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztályának bérpolitikai referense,
    Seres Melinda, a Nemzetgazdasági Minisztérium Költségvetési és Gazdálkodási Főosztályának főosztályvezető-helyettese,
    Zsolnai Alíz, a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénzügyi Szabályozási Főosztályának főosztályvezető-helyettese.
    (folyt.)

Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium