OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2014. október 22., szerda 11:40

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. október 22., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) megérti, és jogosnak tartja azt a széleskörű felháborodást, amely a kormány terve váltott ki az internet-adó bevezetéséről.

    A VVM úgy tartja, hogy Magyarországon az internet díja kezdettől fogva felháborítóan magas. Az összes eddigi kormány súlyosan mulasztott az olyan körülmények kialakításában, amelyek biztosíthatták volna a piaci versenyt és a olcsó díjak kialakulását.

Az internet-adó terve ezen nem javít, ellenkezőleg, még drágábbá téve az internetet, olyan sarcot vet ki a lakosságra, amely a rezsicsökkenés nagy részét elveszi. Súlyos kárt okoz majd az internet sokrétű pozitív hatásának a fékezése is.

Az internetadó hátrányosan hat majd arra a sok tízezer kisebb-nagyobb szakmai, üzleti, civil stb. szervezetre is, amelyeknek köszönhető az internet értelme. A jó kormányzás feladata, kötelessége éppen a fordítottja lenne.

A VVM elvi és hosszú távú megoldásként azt javasolja, hogy törvény írja elő: a szolgáltatók az internet előfizetési díjak 20%-át egy olyan alapba fizessék be, amelyből egy igazságos és átlátható módon kellene támogatni a hazai auditált tartalomszolgáltatókat. Könnyű felmérni, ennek milyen kedvező szerepe lehet a tudás és a kultúra terjesztésében, a gondolatszabadság, a szolidaritás, a közösségi kapcsolatok, a független civil világ megerősödésében.

Ez kétségtelenül a jelenlegi helyzethez képest növelni a szolgáltatók terheit, ezért éppen javasolható lenne az internet áfájának a csökkentése.

www.valtozovilag.hu/felhivas.htm
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.