OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 22., szerda 11:50

A Máltai Lovagrend (KMFAP) közleménye
    Budapest, 2014. október 22., szerda (OS) - A Rend elhatárolódik!

    Haszilló Ferenc Kecel város most lemondott polgármestere hosszú évekkel ezelőtt a közelmúltban elhunyt lovagtársunk, Pintér József, az ismert keceli nagyvállalkozó javaslatára lett lovagrendünk tagja, aki nagyon jól ismerte a polgármestert, s így teljes felelősséggel ajánlotta Rendünkbe.  

A polgármester lovagi tagságát kitüntetésnek tekintette bár soha nem vett részt aktívan Rendünk életében. Tisztességes, segítőkész ember hírében állt, ahogy városában is ez volt a vélemény róla, s ennek alapján választották az ott lakók már harmadik alkalommal Kecel polgármesterévé.

A közelmúltban nyilvánosságra került hangfelvételen hallható kijelentések emberhez és lovaghoz méltatlanok és teljességgel elfogadhatatlanok, ellentétesek Rendünk alapszabályával, humánus értékrendjével, multikulturális, többvallású jellegével, toleráns szemléletével.  

Bár Haszilló Ferenc lovagi tagsága eddig sem volt aktív, a Rend illetékes testületének döntése alapján azonnal megfosztjuk lovagi címétől, mint arra érdemtelenné vált személyt.

Ezúttal is szeretnénk leszögezni, hogy bármilyen szervezetbe, így a mi Rendünkbe is az új tagok korábbi érdemeik és tetteik alapján kerülnek be, így történt az ő esetében is. Egyetértünk polgármesteri pozíciójáról történt lemondásával is.  

 A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetsége


    Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.