OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 22., szerda 14:25

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 22., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Szocialista javaslatok a gazdasági fellendülés előmozdítására az európai szemeszterről szóló jelentésben

    Külön fontos számunkra, hogy a jelentés további előrehaladást követel az adóelkerülés, valamint az adócsalás megakadályozása, és a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség kapcsán is. Mi több, az Európai Parlament e jelentésben nem a fogyasztási adó növelését, hanem egy sokkal kiegyensúlyozottabb adórendszer kialakítását szorgalmazza. A magyar kormánynak is megfontolandó lenne, hogy további, az állampolgárokat végletekig megterhelő adók, így például a legfrissebb hírek szerint tervezett és az információszabadságot gátlástalanul korlátozó internetadó bevezetése helyett végre egy igazságos és fenntartható adórendszert alakítson ki.

A jelentés határozottan állást foglal amellett is, hogy a köz- és magánberuházások egyaránt fontos és szükséges elemek, ha Európa motorját újra akarjuk indítani. Egyértelműen rögzítésre kerül a munkavállalók szabad mozgásának joga is, mely továbbra is az Európai Unió egy senki által nem sérthető alapelve kell, hogy maradjon. Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő a zárószavazást megelőző plenáris vitában azt is aláhúzta, hogy a Juncker elnök úr által bejelentett 300 milliárd eurónak feltétlenül friss pénznek kell lennie.
    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.