OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. október 23., csütörtök 12:20

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. október 23., csütörtök (OS) - KEP ünnepi Fórum 56-ról, önkormányzati választásról

    A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) Fórumának első témája a IX. kerületi Thomas Hotelben ünnepélyes megemlékezés volt az 56-os forradalom 58. évfordulójáról, második tájékoztatás az októberi ferencvárosi önkormányzati választások főbb tapasztalatairól. A világtörténelmi jelentőségű forradalomról Dr. Horváth János, az Országgyűlés korábbi korelnöke, az 56-os forradalom résztvevője, a KEP Szenátora tartott értékes bevezető előadást. Ehhez kapcsolódott a Franciaországban élő Koszmovszky Edina 56-os forradalmár, a "píros kabátos lány", a KEP franciaországi képviselőjének színes köszöntője. Az önkormányzati választásokról Dr. Bácskai János, Budapest IX. kerület Ferencváros újraválasztott polgármestere tartott érdekes előadást. Ebben tárgyszerűen bemutatta a IX. kerületi székhellyel működő KEP számára azt a szemléletváltozást, amely a kerületben 2010-ben bekövetkezett, és amelynek véleménye szerint győzelmét is köszönhetik. Az emberléptékű, szimpatikus előadásokhoz mindkét témánál sok pozitív hozzászóló volt. A Fórum vitavezetője, Dr. Czeglédi József, a KEP ügyvezető elnöke, az 56-os forradalom fegyveres résztvevője összefoglalójában utalt arra, hogy 1956 fontos állomása volt a demokratikus választási rendszer létrejöttének és gratulált a KEP Elnökség nevében valamennyi győztes számára. További inf.: www.kepcp.hu

    Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.