OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 24., péntek 08:46

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 24., péntek (OS) - A Jobbik elutasítja az EP beavatkozását Oroszország és más államok belügyeibe

    Az Európai Parlament október 23-ai ülésén határozatot fogadott el a Memorial nevű oroszországi civil szervezet ellen indult bírósági eljárás megszüntetése érdekében. Egy 2012-ben elfogadott orosz törvény előírja a külföldi finanszírozásban részesülő és politikai tevékenységet folytató nem kormányzati szervezetek számára, hogy kérelmezzék egy különleges kormányzati jegyzékbe való felvételüket. Ezeknek az úgynevezett ügynökszervezeteknek a tevékenységét a kormány nemzetbiztonsági okokból fokozott figyelemmel kíséri. A Memorial ebbe a kategóriába tartozik, a jogvédelmen kívül direkt politikai tevékenységet folytat, határozottan ellenezve Oroszországnak Ukrajnával és az ottani orosz nemzetiségű állampolgárokkal kapcsolatos lépéseit.
Az Európai Parlament deklarált feladatát teljesíti, amikor a világ bármely részén tapasztalva az emberi jogok súlyos megsértését felemeli a szavát és kiáll egyes személyek és szervezetek mellett. Ugyanakkor a szóban forgó határozatának az a része, amelyben felszólítja Oroszország Igazságügyi Minisztériumát, hogy a Memorial szervezet ellen benyújtott keresetét még a bírósági meghallgatás előtt vonja vissza, egy szuverén ország belügyeibe való beavatkozásnak és nyomásgyakorlásnak tekinthető. Ennek okán a Jobbik képviselői ezt a határozatot nem fogadták el.
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.