OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. október 24., péntek 09:44

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 24., péntek (OS) - Az LMP törvényjavaslatot nyújt be a civilszektor politikától független finanszírozásáért

    Az LMP szerint csak akkor működhet Magyarországon erős és független civil szektor, ha a különböző civilszervezetek finanszírozása függetlenné válik a mindenkori kormánytól. Az LMP olyan törvényjavaslatot nyújt be, melynek értelmében a termékdíjbevételek meghatározott százalékát automatikusan megkapnák a környezet- és természetvédő civil szervezetek. A párt ezenkívül azt követeli a kormánytól, hogy állítsa vissza a Nemzeti Civil Alap korábbi, pártfüggetlen bizottságok általi pénzelosztásra alapuló működési módját és növelje a 2010 előtti szintre az Alap által szétosztható összeget.

A korábbi években olyan rendszer működött, amelyben az állami feladatokat átvállaló környezet- és természetvédő civil szervezetek megkapták a környezetkárosítási díj egy adott százalékát. Ebben a támogatási kasszában 2002-ben, az első Orbán-kormány távozásakor évi 1,2 milliárd forint volt, ami mára alig 70 millió forintra csökkent, miközben a feladatok nem lettek kisebbek.


    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.