OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. október 24., péntek 09:44

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 24., péntek (OS) - Az LMP törvényjavaslatot nyújt be a civilszektor politikától független finanszírozásáért

    Az LMP-frakció törvényjavaslatot nyújt be a korábbi támogatási szint helyreállítására. Ezt különösen aktuálissá teszi, hogy a jövő évi adótörvény tervezete alapján a kormány bővítette a környezetvédelmi díjköteles termékek körét, így az ebből származó bevétel jelentősen növekedni fog.

Az LMP szerint biztosítani kell a környezetvédő civilek számára a működéshez szükséges az aktuálpolitikától független, automatikusan járó forrásokat, mivel jelentős állami feladatokat vállalnak át. Szükség  van továbbá a civileknek juttatott források 2010 előtti szintjének visszaállítására valamint a Nemzeti Együttműködési Alap működés módjának átalakításra, és a pénzek független bizottságok általi elosztási módjának megteremtésére. Amennyiben ezt nem teszi meg a kormány, az újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz valódi célja a civilek ellehetetlenítése, nem pedig az átlátható finanszírozás megteremtése.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke

Schmuck Erzsébet
országgyűlési képviselő

Ikotity István
országgyűlési képviselő

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.