OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 24., péntek 13:26

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2014. október 24., péntek (OS) - Liberálisok:  A házelnök tovább rontja hazánk nemzetközi megítélését

    Itt az ideje, hogy a magyar kormányzat képviselői közösen próbálják hazánk megtépázott nemzetközi megítélést helyreállítani. Ehelyett Kövér László az Echo TV-ben tegnap arról nyilatkozott, hogy őt Brüsszel Moszkvára emlékezteti, és szerinte az unió "kekeckedik" Magyarországgal. A házelnök arról is beszélt, hogy ha ez az EU hivatalos politikája, akkor meg kellene fontolni az unióból való kilépést.

A Magyar Liberális Párt szerint az ilyen nyilatkozatok nem segítenek, sőt, tovább rontják Magyarország helyzetét abban, hogy hazánk visszanyerje szövetségesei bizalmát. Súlyos hiba volt Kövér László nyilatkozata akkor, amikor magyar kormányzati tisztségviselőket korrupciós vádak miatt tiltanak ki az Egyesült Államokból, és amikor Európa meg akarja büntetni hazánkat, amiért az orosz energiaipari törekvések legfőbb támogatóját látja Magyarországban. Kövér Lászó téved, amikor úgy gondolja, hogy az unió Magyarországgal ,,kekeckedik", hiszen az európai közösség nem az ország ellen szól, hanem a Fidesz-kormány elhibázott döntéseit kritizálja.

Az országnak felelős külpolitikára és politikusokra van szüksége, akik az ország érdekét képviselik. Magyarország lakossága népszavazással egyértelmű döntést hozott az uniós és a NATO-csatlakozásról is. Amennyiben a házelnök az állampolgárok döntésével nem tud azonosulni, úgy alkalmatlan tisztségének betöltésére.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.