OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 25., szombat 09:43

A Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja közleménye
    Budapest, 2014. október 25., szombat (OS) - Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a Facebook brüsszeli központjához fordult a netadó elleni demonstráció eseményoldalának letiltása kapcsán

    Levélben kért tájékoztatást a Facebook brüsszeli, európai központjának vezetőjétől Ujhelyi István EP-képviselő, miután a közösségi oldal letiltotta az internetadó bevezetése elleni budapesti tüntetés eseményoldalát, a szervezők profiljait pedig átmenetileg felfüggesztették. A szocialista európai parlamenti képviselő – aki egyúttal a European Internet Foundation politikai vezetésének is tagja -, megkeresésében jelezte: tisztában van azzal, hogy a Facebook védelmi mechanizmusa a káros és sértő tartalmak, a hamis profilok elleni fellépést szolgálja. Ugyanakkor rámutatott, hogy jelen eset is bizonyítja, olykor fontos és érdemi polgári kezdeményezéseket is megakadályozhat. Az MSZP európai parlamenti képviselője levelében azt is leszögezte, hogy az internetadó elleni tüntetés oldalát nyilvánvalóan a "hatalom emberei" jelentették fel kritikus tömegben, így sikerült elérni az átmeneti letiltást.
Ujhelyi a brüsszeli központot arra kérte, hogy vizsgálják meg: miként lehet megoldást találni arra, hogy a káros tartalmak elleni védelmi megoldásokat ne lehessen az eredetitől eltérő célra felhasználni. A Facebook-központ vezetőinek küldött megkeresésében azt is hangsúlyozta: az internetnek, a közösségi oldalaknak és a szabad információáramlásnak fontos, olykor történelemformáló hatása van.
Brüsszel, 2014-10-25

    Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.