OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 27., hétfő 10:36

Az Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. október 27., hétfő (OS) - Tizenkét nő forradalmat csinál a Margit körúti színházban. Merénylet-premier a hét közepén. Tizenkét nő és egy koreográfus-rendező a francia forradalom forgatagában.

    Mi veszett ki a férfiak által vezérelt világból? Mi változott meg 1789 és 2014 között? Mi ma a forradalom, és mi kell ahhoz, hogy lángra kapjon? Lángra kaphat-e egyáltalán? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Gergye Krisztián rendező-koreográfus,valamint 12 díva a különleges hangulatú Bauhaus teátrumban, amely második teljes színházi évadát kezdi Buda szívében. A MERÉNYLET De Sade úr betanításában című előadás Peter Weiss drámájából születik, amelynek eredeti alcíme Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, ahogy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói előadják De Sade úr betanításában. A mű sajátos szemszögből vizsgálja az ember és a forradalom viszonyát. Az előadásban a főszerepet Fullajtár Andrea és Takács Katalin játssza. A nőiségre, illetve a férfiatlanságra épülő produkció eleganciájáért a hazai divat egyik kiemelkedő alkotója, a grúz származású magyar tervező, Tamara Barnoff felel. Mert a csillogás van, akit ékesít, és van, akit csak eltakar.
További információ: www.atriumfilmszinhaz.hu

    Kiadó: Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.