OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. október 28., kedd 15:56

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2014. október 28., kedd (OS) - A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen.

    A Mérnökök és Technikusok Szakszervezete tiltakozik a béren kívüli juttatások közterheinek jelentős mértékű emelése ellen.

A Kormány tervei szerint 2015-től az eddigi 37,7 %-ról 51,17 %-ra emelné az Erzsébet utalvány, a Szép kártya, az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás, a helyi közlekedési bérletek és az iskolakezdési támogatás adóját.
Már eddig is több munkáltató áthárította az adót a munkavállalókra, ami azt jelenti, hogy további jövedelemcsökkenést eredményez számukra. Ez a Mérnökszakszervezet számára elfogadhatatlan. A Munka Törvénykönyvének változása miatt már korábban is sok vállalatnál jövedelemcsökkenés érte a munkavállalókat, a tervezett adóváltozások tovább rontanák a dolgozók anyagi helyzetét.
Ugyanakkor az MTSZSZ tiltakozik az internetadó bevezetése ellen is. Az internet hozzáférés a felsőoktatási hallgatók tanulásának költségeit csökkenti, az atipikus foglalkoztatást veszélyezteti. Az internet sok embernek jelent megélhetést, tanulási lehetőséget, kutatási terepet.
Kérjük a Kormányt, hogy vonja vissza a tervezett adókra vonatkozó törvényjavaslatát.

Budapest, 2014. október 27.

                            Mérnökök és Technikusok
                                Szakszervezete

    Kiadó: Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.