OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 14:07

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Az MSZP javaslatára napirendre kerülhet a magánnyugdíjak, a MOL-üzlet és a határon túli támogatások ügye

    Az MSZP üdvözli a Házbizottság mai döntését, amely lehetővé teszi, hogy hárommillió magyar állampolgár időskorra félretett, csaknem 3000 milliárd forintnyi nyugdíjcélú megtakarításának államosításáról és elköltéséről szóló beszámolókat az Országgyűlés – az eredeti tervekkel szemben – a szélesebb nyilvánosság bevonásával, nagyobb átláthatóság mellett, a plenáris ülés keretei között vitassa meg.

Ugyancsak az Országgyűlés plenáris ülésén kell megvitatni a MOL Nyrt. 21,22 %-os részesedésének megszerzéséért az Orbán-kormány által az orosz Szurgutnyeftegaz részére kifizetett 500 milliárd forintos ügylet végrehajtását és körülményeit. Amint az közismert, az állam 2011-ben IMF kölcsönből, a vagyonértékelések titokban tartása mellett vásárolta meg a társasági részesedést, melynek értéke mára nagyjából a felére csökkent.

És végül, de nem utolsósorban lehetővé válik az is, hogy az Országgyűlés plenáris ülésen vitathassa meg a határon túli magyarság támogatása érdekében létrehozott intézmény gazdálkodásának módját és közpénzfelhasználását.

Harangozó Tamás,
általános frakcióvezető-helyettes

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.