OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 14:22

Az MTV Zrt. és az MTVA sajtóközleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - BŐVÍTI CSATORNA- ÉS MŰSORKÍNÁLATÁT A KÖZMÉDIA

    A közmédia 2011-ben kezdődött integrációja megteremtette az egységes, hatékony, az együttműködő szervezetek erősségeit és lehetőségeit egyesíteni képes szervezeti kereteket. Elérkezett az idő, amikor a szervezeti energiákat a tartalomszolgáltatás minőségi fejlesztésére fordíthatjuk, és a magyar közönség igényeit a legteljesebb mértékben kiszolgálni képes közszolgálati tartalom előállítására koncentráljunk.
    E cél érdekében az MTV Zrt. és az MTVA két új, közös projektet indított útjára az elmúlt hetekben. A 2012-ben indított M2 gyerekcsatorna, amelyet már első évben Európa legjobb gyerekcsatornájává választottak, valamint az archív tartalmat sugárzó M3 csatorna jó kísérletnek bizonyult arra, hogy új terveket fogalmazzunk meg.

Petőfi TV

    A Petőfi Rádió megújítása bebizonyította, hogy a fiatalok és a fiatal felnőttek - megváltozott médiafogyasztási szokásaik ellenére is - szívesen csatlakoznak egy közmédia csatornához, amennyiben azt érzik, hogy a tartalom róluk, az ő világukról, és nekik, az ő hangjukon szól. A Petőfi Rádió ma Magyarország harmadik leghallgatottabb rádiócsatornája, a közmédia egyik legértékesebb brandje. E csatornával az elmúlt években sikerült megszólítani lényegében egész Magyarországot, ezért elhatároztuk, hogy a Petőfi Rádió hangvételéhez, kulturális, zenei és fiataloknak sugárzó tematikájához kapcsolódóan az M2 csatorna este 8 órától akár reggelig is rendelkezésre álló sávjában létrehozzuk a Petőfi TV-t, amely a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd.
    A Petőfi TV jelentős részben saját, gyártott tartalommal, élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a magyar fiatalok hasznos napi tévéjévé kíván válni.
    Tisztában vagyunk vele, hogy e csatorna - akár képi világában, akár ritmusában, hangvételében - merőben új lesz a magyar közszolgálati televíziózásban, és azzal is, hogy sok-sok türelemmel, nagy kreativitással és nyitottsággal kell e csatorna hangját, stílusát, műsorszerkezetét kialakítani, alkalmazkodva a mai fiatalok médiafogyasztási szokásaihoz is, beleértve az internetet, s különösen a közösségi médiafelületeket, illetve smartphone alkalmazásokat is.
    Az új csatorna megindításának előkészületei elindultak. A munkában az MTV Zrt. és az MTVA munkatársai mellett napi tapasztalattal rendelkező külső szakemberek is részt vesznek. A csatorna létrehozása semmilyen módon nem érinti a jelenlegi gyerekcsatorna (M2) kínálatát, struktúráját, műsorait. Az új csatorna arculatával, műsorkínálatával kapcsolatos további részleteket az előkészítés során folyamatosan ismertetni fogjuk a közvéleménnyel.
    Az új csatorna létrehozása, műsorainak készítése a magyar adófizetők számára semmilyen többletköltséggel nem jár majd. A gyártási költségek fedezetét az MTVA a meglévő költségvetésén belüli forrásokból biztosítja.
    A Petőfi TV a tervek szerint 2015. március 15-én kezdi meg adásainak sugárzását, amely a digitális földfelszíni műsorterjesztésnek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhető lesz, az ún. alapcsomag részeként.

    Kiadó: MTVA
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.