OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 14:23

Az MTV Zrt. és az MTVA sajtóközleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - BŐVÍTI CSATORNA- ÉS MŰSORKÍNÁLATÁT A KÖZMÉDIA

    
    M4 Sport
    A közmédia eddig is piacvezető volt a sportműsorok sugárzásában mind a rádiós, mind a televíziós felületeken. Legnézettebb műsorai (olimpia, világ- és Európa Bajnokságok, Forma1, labdarúgó és kézilabda események, úszás, vízilabda, kajak-kenu, vívás és még folytathatnánk) leginkább a sportesemények köréből kerültek ki.
    Magyarország a világ országai között is kiemelkedő sportélettel, hagyományokkal rendelkezik. Hazánkban közmegegyezés van arról, hogy a magyar sport kulturális érték, hogy a magyar közönség a nemzetet összetartó erőként tekint a sportra, sportolóira. E felismerés vezetett oda bennünket, hogy önálló, minden magyar állampolgár számára elérhető közszolgálati sportcsatorna létrehozását kezdeményezzük a Médiatanácsnál. A meglévő csatornák felülvizsgálatát ugyanis a médiahatóság jogosult megtenni. Ez általában évente egy alkalommal történik, így az M4 Sport csatorna vételének helyét és lehetőségét a médiahatóság jogosult megállapítani. E döntéstől függ majd az, hogy az M4 Sport csatorna hol lesz elérhető
    Az M4 Sport közszolgálati csatorna nem a jelenleg működő magyar kereskedelmi sportcsatornák versenytársa kíván lenni. Tudjuk, elfogadjuk és tiszteletben tartjuk, hogy a meglévő sportcsatornák közkedvelt tartalmat sugároznak, tevékenységük sok-sok nézőt vonz a sportesemények felé. Ezért az M4 Sport csatorna nem az angol, német, francia vagy olasz futballbajnokságokat kívánja közvetíteni, és nem az amerikai vagy más nemzetek népszerű sportbajnokságaira akar koncentrálni, vagyis nem a kereskedelmi tévék konkurenciája kíván lenni.
    Az M4 Sport közszolgálati csatorna kiemelt feladatának tekintjük a 16 kiemelt magyar sportág életének, eseményeinek, továbbá nemzetközi sportesemények (olimpia, világ- és Európa Bajnokságok), kiemelkedő magyar sportsikereink és sportolóink bemutatását, versenyeik, bajnokságaik közvetítését.
    Ezen túlmenően a magyar sporttörténet feldolgozását és bemutatását, valamint az utánpótlás események műsorra tűzését is tervezzük.
    A sportcsatorna elindításával kapcsolatosan előkészítő projektcsapatot állítottunk fel. A sportcsatorna döntően saját gyártású műsorokkal indul, amely az új főszerkesztő, Szujó Zoltán vezetésével a tervek szerint 2015 nyarán kezdi meg sugárzását.
    Az MTVA már megkezdte a sportági szakszövetségekkel a tárgyalásokat, és mind a 16 kiemelt sportággal rövidesen le is folytatja azokat.
    Előzetesen tájékoztattuk a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét az indítandó sportcsatorna terveiről. Borkai Zsolt elnök úr támogatta a közmédia elképzeléseit. A későbbiekben a csatorna részletes tervét is bemutatjuk a magyar olimpiai sportéletet irányító szervezet vezetőjének éppúgy, mint a sportszerető közvéleménynek.
    Az M4 Sport csatorna műsorgyártási költségei a magyar adófizetőknek többletköltséget nem jelentenek, az MTVA a jelenlegi költségvetésén belül teremti meg a csatorna működésének pénzügyi fedezetét, és a médiahatóság döntésétől függően nem a fizetős, kereskedelmi előfizetői csomagba kerül majd.
    
    Kiadó: MTVA
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.