OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 16:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - A kormány költségvetése elfogadhatatlan

    A kormány jövő évi költségvetése adóbevételi és morális szempontból is elfogadhatatlan, ezért az MSZP azt várja a kormánytól, hogy a költségvetést és a hozzá tartozó adótörvényt is vonja vissza és dolgozza át!

Bevételi oldalról a költségvetés olyan brutális adóemelésekre, köztük az internetadóra épül, amelyek az MSZP számára elfogadhatatlanok. Az internetadó korlátozza az információ- és sajtószabadságot, korlátozza az emberek álláskeresési és tanulási lehetőségeit, tovább mélyíti a szegények és a gazdagok között társadalmi szakadékot és tovább mélyíti a külföldön dolgozó fiatalok és itthon maradt szüleik, nagyszüleik közötti kommunikációs szakadékot.  

A költségvetés morális szempontból is elfogadhatatlan. Amíg a kormány nem hajlandó tisztázni, hogy az adóhatóság első számú vezetője érintett-e az elmúlt 25 év legnagyobb diplomáciai botrányát kísérő korrupciós ügyben, addig nem várhat tisztességes adófizetést a polgároktól. Az adófizetési morál megingása ma az ország jövő évi költségvetésének legsúlyosabb kockázata.

Az MSZP azt várja a kormánytól, hogy a költségvetést és a hozzá tartozó adótörvényt is vonja vissza és dolgozza át, majd nyújtsa be új változatban, adóemelések és internetadó nélkül. A legsúlyosabb költségvetési kockázat csökkentése érdekében pedig haladéktalanul tisztázza, kik a korrupciós botrány érintettjei! Mert amit ma művelnek, az bűnpártolás.

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.