OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2014. október 30., csütörtök 17:06

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára 2014. október 28-án fogadta a Bevett Keleti Egyházak Tanácsának tagegyházai képviselőit.

    A találkozón résztvevő felek konstruktív egyeztetést folytattak a jelenleg hatályos egyházügyi törvényről, az egyház-finanszírozásról és megvitatták a hitéleti működésükkel, valamint társadalmi tevékenységükkel kapcsolatos kérdéseket. Az egyházak megállapították, hogy híveik számára hitük kifejezése és gyakorlása biztosított. A megbeszélésen Soltész Miklós és az egyházak vezetői megegyeztek abban, hogy a jövőben folyamatosan együttműködnek és egyeztetik a Bevett Keleti Egyházakat érintő kérdéseket.

A Bevett Keleti Egyházak Tanácsának tagjai: a Magyarországi Muszlimok Egyháza, a Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség, a Buddhista Misszió, a Magyarországi Arya Maitreya Mandala Egyházközösség, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a Magyarországi Kínai Chanbuddhista  Egyház.
    Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.