2024. április 16. kedd

2014. október 30., csütörtök 17:06

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2014. október 30., csütörtök (OS) - Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára 2014. október 28-án fogadta a Bevett Keleti Egyházak Tanácsának tagegyházai képviselőit.

A találkozón résztvevő felek konstruktív egyeztetést folytattak a jelenleg hatályos egyházügyi törvényről, az egyház-finanszírozásról és megvitatták a hitéleti működésükkel, valamint társadalmi tevékenységükkel kapcsolatos kérdéseket. Az egyházak megállapították, hogy híveik számára hitük kifejezése és gyakorlása biztosított. A megbeszélésen Soltész Miklós és az egyházak vezetői megegyeztek abban, hogy a jövőben folyamatosan együttműködnek és egyeztetik a Bevett Keleti Egyházakat érintő kérdéseket.

A Bevett Keleti Egyházak Tanácsának tagjai: a Magyarországi Muszlimok Egyháza, a Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség, a Buddhista Misszió, a Magyarországi Arya Maitreya Mandala Egyházközösség, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a Magyarországi Kínai Chanbuddhista  Egyház.
    Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége