OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. október 31., péntek 15:10

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. október 31., péntek (OS) - Georgia várja a magyar vállalkozásokat

    Október 30-31-én Tbilisziben rendezték meg a Magyar-Georgiai Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság második ülését. A magyar delegációt Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes vezette, grúz partnere Mikheil Janelidze gazdasági és fenntartható fejlődési miniszterhelyettes volt. A felek megvitatták a magyar-georgiai kétoldalú együttműködés lehetőségeit, többek között az energetika, a közlekedés, az infrastruktúra, az ipar, a környezetvédelem, a vízgazdálkodás és a mezőgazdaság területén.

Szabó László az ülést megelőzően kétoldalú megbeszéléseket folytatott Giorgi Kvirikashvili miniszterelnök-helyettessel, gazdasági és fenntartható fejlődési miniszterrel, valamint Tamar Beruchashvili külügyminiszter-helyettessel. A magyar miniszterhelyettes hangsúlyozta, hogy minden feltétel adott a kereskedelmi kapcsolatok élénkítéséhez, és külön kiemelte, hogy a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) nyitott a Georgiába irányuló magyar exportügyletek finanszírozására és biztosítására. A georgiai partnerek megerősítették, hogy szívesen vennék a magyar vállalkozások erőteljesebb megjelenését, és ennek érdekében folyamatos tájékoztatást fognak nyújtani a georgiai tenderekről.
    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.