OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. október 31., péntek 15:10

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. október 31., péntek (OS) -

    A Kormányközi Bizottság ülését követően együttműködési megállapodások aláírására került sor a magyar Nemzeti Akkreditációs Testület és a Georgiai Akkreditációs Testület között, a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal és a Georgiai Nemzeti Mérésügyi Hivatal között, valamint a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Georgiai Technikai és Építésügyi Ellenőrző Hivatal között. Továbbá megegyezés született a 2014-2017 közötti időszakra vonatkozó Közös Cselekvési Programról is, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium és a georgiai Gazdasági és Fenntartható Fejlődési Minisztérium együttműködésével valósul meg a kétoldalú turizmus fellendítése céljával tapasztalatcserék és szakmai együttműködés révén.

A Kormányközi Bizottság második ülése újabb mérföldkő a magyar-georgiai kapcsolatokban, amelynek további fejlődéséhez az új megállapodások is hozzájárulnak. Georgia, amely 2013-ban a dél-kaukázusi térség országai közül a második legfontosabb partnerünk volt, a kiemelt fontosságú országok közé tartozik a magyar kormány Keleti nyitás politikájában. Kétoldalú áruforgalmunk 2009-től folyamatos bővülést mutat, értéke 2013-ban 53,8 millió dollárt ért el, amelynek 99%-a magyar kivitel volt.
    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.