OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. november 9., vasárnap 09:01

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2014. november 9., vasárnap (OS) - A Kúria nevezett bíráinak! Hölgyeim és Uraim! Önök egész egyszerűen asszisztáltak a banki uzsora magyarországi törvényesítéséhez.

    Címzettek a KÚRIA jogegységi tanácsa tagjai. Amikor Önök a KÚRIA jogegységi tanács tagjaiként a 2/2014. számú PJE határozatban elfogadták, aláírták a következőket: "árfolyamkockázatot – a kedvezőbb kamatmérték ellenében – korlátozás nélkül a fogyasztó viseli." Az ilyen jellegű kikötésnek ugyanis súlyos gazdasági következményei vannak, így ember nem lett volna, aki ilyen kötelezettséget vállal, azaz aláírja a szerződést akkor, ha tisztában van dolgok valós kimenetelével. A bankszövetségi – banki – kommunikáció visszaélt és ma is visszaél a tudásfölénnyel. Az úgynevezett árfolyamváltozásokat – annak lehetséges kimenetelét, egyben következményeit – szakmai körök kötelezően vizsgálják. E vizsgálatok alapja a MNB által folyamatosan gyűjtött devizaárfolyam változás idősoros adatbázisai.  Lásd: http://www.mnb.hu/arfolyam-lekerdezes ) A bankszövetségi és a vele összefonódó pénzügyi tudományos és szakértői körök megtévesztik a magyar társadalmat akkor, amikor azt állítják meg, hogy a folyamatok – jelesül a devizaárfolyam változások – biztonsággal nem jelezhetők előre.  Ezúton – a nyilvánosság előtt - kérjük Önöket, hogy hallgassák és ismerjék meg a DÉSZ szakértőinek – tényeken alapuló - bizonyítását arra nézve, hogy a devizaárfolyam változások kedvezőtlen kimenetele már 2003-2004-ben előre látható volt.   Továbbiak: www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.