OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. november 21., péntek 16:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 21., péntek (OS) -

    DK: A köztársasági elnök védje meg a hazát!

A demokratikus ellenzék és a civilek mindeddig eredménytelenül követelték a kormánytól és az országgyűléstől, hogy számolják fel a maffiaállamot, távolítsák el a korrupció gyanújába keveredett politikusokat és köztisztviselőket, valamint állítsák helyre a tisztakezű jogállamot. Orbán államában a miniszterelnök, a legfőbb ügyész, az adóhatóság vezetője, a gazdasági- és a belügyminiszter, a kormánypárti frakciók vezetői kéz kezet mos alapon vesznek részt a velejéig korrupt állam kiépítésében és az országrombolásban.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Áder János köztársasági elnököt, hogy éljen az alaptörvényben foglalt jogával és kötelességével: a nemzet egységének és jó hírnevének helyreállítása érdekében ezegyszer ne minden fideszes törvényt aláíró pártkatonaként működjön! A DK szerint a köztársasági elnöknek most meg kell szólalnia, és el kell érnie, hogy a kormány és az országgyűlés térjen vissza a liberális demokráciák családjába, számolja fel a maffiaállamot és a minden magyar embernek súlyos károkat okozó nemzetközi elszigeteltségünket. Ha tovább hallgat, az azt bizonyítja, hogy falaz a nemzeti érdekekkel ellentétes kormányzati politikának.

Kerék-Bárczy Szabolcs
A DK elnökségi tagja
    
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.